Tobaksbolagets nya vision – vill få svenskarna att sluta röka

Tobaksbolaget Philip Morris har presenterat en ny vision där de vill göra Sverige till världens första rökfria land. Det rapporterar såväl Aftonbladet som Expressen.

– Som företag har vi antagit en vision om en rökfri framtid. Cigaretterna ska fasas ut. Sverige är unikt i och med att fler tobaksanvändare använder snus än röktobak. Jag ser det som ett ypperligt utgångsläge att göra Sverige till världens första rökfria land, säger Richard Wernemar, Sverigechef för Philip Morris AB.

Tobaksbolagets nya strategi är att de på sikt helt skall sluta sälja cigaretter och istället erbjuda nya produkter som är mindre hälsofarliga. Bolaget har investerat över 60 miljarder kronor i forskning och innovation det senaste decenniet för att utveckla nya mindre hälsofarliga produkter, som går under namnet heat-not-burn.

Heat-not-burn-produkterna finns i 50 länder och används i dag av cirka 7,3 miljoner människor.